Wie zijn wij?

Wij zijn Luc en Marc Borms en we spelen akoestische country blues.

Catfish & Cotton ontstond toen we jonge tieners waren en een plaat in handen kregen van Sam 'Lightning' Hopkins. De muziek van deze bluesman greep ons bij de keel en liet ons nooit meer los. We zijn ondertussen bijna 50 jaar later, we hebben ons bevrijd uit vele gevangenissen en het leven heeft zijn sporen nagelaten maar.... we "leven" nog altijd de blues. We reisden ettelijke keren naar Mississippi om er de Delta Blues te documenteren. We zijn zelf gepassioneerde muzikanten en zijn bezeten door de blues en houden de cultuur levend. 

We schreven diverse boeken over de Delta, gingen er diverse malen op toernee en namen er onze cd's op met diverse lokale muzikanten.

Catfish & Cotton licht een sluier op van deze verdwijnende cultuur. Wat maakt van de Delta een regio die zo beladen is met muziek die je naar het hart grijpt, ook al lijkt deze ruw en onbeschaafd? 


Andere Projecten

Luc Borms: Ik ben al meer dan 45 jaar actief als gitarist en mondharmonica speler. Ongeveer 25 jaar geleden richtte ik Double Deal VZW op met de bedoeling om zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met de mondharmonica. In de voorbije 15 jaar stond ik als gastmuzikant op de Mississippi-podia met onder andere: Blind Mississippi Morris, Jimmy Mayes, Eddie Cusik, Kern Pratt, Eden Brent en Dave Sherman. Ik schreef samen met mijn broer verschillende boeken over de cultuur en de muziek van de Mississippi Delta. Mijn laatste boek "When Patterns Are Broken, New Worlds Emerge" gaat over de geschiedenis van de Afro-Amerikaanse muziek in het zuiden van de Verenigde Staten. Op dit moment leef ik samen met mijn vrouw Jackie deeltijds in Natchez, Mississippi en deeltijds in Vlaanderen. 

Wil je me peroonlijk contacteren dan kan dat via lborms@telenet.be 
www.lucborms.com
www.mondharmonica.be


Marc Borms is blues- en gospelmuzikant en speelt zowel piano als gitaar en verdiept zich al jaren in de Afro-Amerikaanse geschiedenis, muziek en cultuur. Hij is ook betrokken bij theaterproducties als acteur en muzikant en gaf concerten en lezingen over gans Europa, o.a met Lea Gilmore. 

Mermaid Moonshine  is een project van Marc Borms en An Staels, waarbij zij eigen werk brengen, aangevuld met songs van grote helden: MS John Hurt, John Prine, Eric Bibb, Townes Van Zandt, Willie Nelson, Bonnie Raitt, Sierra Ferrell en vele andere. De muziek die ze brengen is een mix van blues, americana en singer- songwriter songs en het geheel ademt de sfeer van het diepe zuiden van Amerika, waar ze graag vertoeven. In hun project Mermaid Moonshine gaan Marc en An samen op zoek naar moois waarbij de zeemeermin en maneschijn vaak als metafoor gebruikt worden... De vrouw en de typisch gestookte 'booze' uit het Zuiden, de 'Moonshine', ze inspireren menig liedjesschrijver. Mermaid Moonshine wordt ondersteund door contrabassist Karel Algoed.

Samen realiseerden ze ook een ander project: [in]sane, dat de wereld van mensen met een kwetsbaarheid probeert aanschouwelijk te maken. Dit resulteerde in het boek 'Normale mensen in een bijzonder wereld' dat An schreef over haar ervaringen van 25 jaar als hulpverlener in psychiatrisch ziekenhuis en in de CD [in]sane, die ze opnamen met bassist Karel Algoed, gitarist Eddy Peremans en hamonicaspeler Luc Borms.


Wil je me persoonlijk contacteren dan kan dat via marc.borms@gmail.com 

https://www.mermaidmoonshine.be/