Wie zijn wij?

Wij zijn Luc en Marc Borms en we spelen akoestische country blues.

Catfish & Cotton ontstond toen we jonge tieners waren en een plaat in handen kregen van Sam 'Lightning' Hopkins. De muziek van deze bluesman greep ons bij de keel en liet ons nooit meer los. We zijn ondertussen 40 jaar later, we hebben ons bevrijd uit vele gevangenissen en het leven heeft zijn sporen nagelaten maar.... we "leven" nog altijd de blues. We reisden ettelijke keren naar Mississippi om er de Delta Blues te documenteren. We zijn zelf gepassioneerde muzikanten en zijn bezeten door de blues en houden de cultuur levend. 

We schreven diverse boeken over de Delta, gingen er diverse malen op toernee en namen er onze cd's op met diverse lokale muzikanten.

Catfish & Cotton licht een sluier op van deze verdwijnende cultuur. Wat maakt van de Delta een regio die zo beladen is met muziek die je naar het hart grijpt, ook al lijkt deze ruw en onbeschaafd? 

Luc Borms: Ik ben al meer dan 35 jaar actief als gitarist en mondharmonica speler. Ongeveer 15 jaar geleden richtte ik Double Deal VZW op met de bedoeling om zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met de mondharmonica. In de voorbije 5 jaar stond ik als gastmuzikant op de Mississippi-podia met onder andere: Blind Mississippi Morris, Jimmy Mayes, Eddie Cusik, Kern Pratt, Eden Brent en Dave Sherman. Op dit moment trek ik Vlaanderen rond voor een muzikale promotie-tour voor de boeken 'Catfish & Cotton - drivin' down the blues highway' en 'A People' die ik samen met mijn broer Marc schreef naar aanleiding van onze vele reizen in de Mississippi Delta.
Wil je me peroonlijk contacteren dan kan dat via lborms@telenet.be 

Marc Borms: Ik ben al meer dan 30 jaar bezeten door piano, gitaar, harmonica, blues, gospel, spirituals en aanverwante muziekvormen. Voor mij is muziek meer dan virtuoze speeltechniek. Ik zet 'the blues' graag in een historisch perspectief en onderstreep het maatschappelijk belang ervan. Mijn jarenlange samenwerking als vaste begeleider van Lea Gilmore getuigt van dit alles. Ik geef ook lezingen over de geschiedenis van de Afro-Amerikaanse muziek en over de geschiedenis van slavernij. Als gastmuzikant stond ik, naast mijn broer, op verschillende podia in Mississippi. Los van de muziek ben ik fotograaf en grafisch ontwerper. Op dit moment trek ik Vlaanderen rond voor een muzikale promotie-tour voor de boeken 'Catfish & Cotton - drivin' down the blues highway' en 'A People' die ik samen met mijn broer Luc schreef naar aanleiding van onze vele reizen in de Mississippi Delta.
Wil je me persoonlijk contacteren dan kan dat via marc.borms@gmail.com